Stockholms bästa kvarterskrogar

Sveriges huvudstad bjuder på massor av härliga kvarterskrogar för den som vill äta gott. Hit kommer stammisarna och lokalbefolkningen såväl som turister som letar efter mer autentiska restauranger. Här kan du läsa mer om några av de bästa kvarterskrogarna i Stockholm.

Tennstopet

Anrika Tennstopet på Dalagatan 50 är över 150 år gammal och känd som kulturelitens favorit. I ett och ett halvt sekel har konstnärer, journalister, artister och mediafolket samlats här för att njuta av svensk husmanskost och tidlösa maträtter. En utmärkt restaurang för god mat alla dagar i veckan.

Riche

Ett stenkast från Stureplan ligger det klassiska brasseriet Riche. Här vid Nybroviken kan du njuta av frukost, lunch, middag och drinkar från tidig morgon till sena kvällar. Menyn är franskinspirerad, men innehåller många svenska rätter. Köttbullar är en av deras bästsäljare och finns alltid på menyn. Riche har många stammisar och det är viktigt att boka bord på helgerna om du vill försäkra dig om att du har en plats.

Nybrogatan 38

Nybrogatan 38 är en relativt ny kvarterskrog som snabbt blivit populär tack vare dess generösa öppettider och prisvärda meny. Hit vallfärdar folk för frukost, brunch lunch, middag och drinkar sju dagar i veckan. Menyn består framför allt av svenska rätter.

Tjogets Linje Tio

Tjogets Linje Tio på Hornsbruksgatan 25 är en omåttligt populär krog med en stor och trevlig uteservering. Detta ställe har blivit utsedd till en av världens 50 bästa barer tack vare dess kombination av urban stil och influenser och smaker från södra Europa, norra Afrika och Mellanöstern. Denna Södermalmskrog har även uppmärksammats internationellt för dess tolkning av A$AP Rockys svenska fängelsemeny.

Sturehof

Sturehof på Stureplan 2 är en institution i Stockholms krogliv. Här samlas stammisar, turister och kompisgäng för att njuta av goda fisk- och skaldjursrätter. Det är en viktig mötesplats med en populär uteservering. Restaurangen är öppen sju dagar i veckan 365 dagar om året.