De bästa uteserveringarna i Sverige

Uteserveringar är starkt förknippade med sommar. Efter en lång och mörk vinter är det lätt att förstå att svenskar längtar till att kunna utomhus i timmar med vänner och familj. I coronapandemins spår har dessutom allt fler restauranger och kaféer öppnat uteservering för att kunna bedriva verksamhet med med hänsyn till smittorisken. Dessutom lät tillståndsmyndigheten restauranger med beviljat tillstånd att öppna tidigare än planerat. Här kan du läsa mer om några av de härligaste uteserveringarna i Sverige.

Mosebacketerrassen i Stockholm

Mosebacketerrassen på Södra Teatern är en av de populäraste uteserveringarna i Stockholm. Här på Mosebacke torg 1-3 längst uppe på Södermalm kan du dricka öl medans du tittar på den berömda utsikten. Hit kommer soldyrkande gäster från klockan 14.00 på vardagarna och 12.00 på helgerna. Ofta är det någon spelning eller ett event som pågår vilket gör det till en omväxlande plats att besöka. På Mosebacketerasssen är det främst fokus på öl och lättare tilltugg, men den som vill ha en finare middag kan gå till Restaurang Mosebacke erbjuder à la carte menyn.

Atelier i Göteborg

Det anrika och mycket populära Hotel Pigalle på Södra Hamngatan i Göteborg har även en vacker uteservering. Här njuter du av närodlad mat med receptinspiration från när och fjärran. Inredningen går i stil med resten av hotellet och har en tydlig fransk touch. Uteserveringen på Hotel Pigalle ligger på hotellets fjärde våning och här njuter du både av perfekta drinkar och god mat.

Far i Hatten i Malmö

Far i Hatten är en omåttligt populär uteservering i Folkets park i Malmö. Hit kommer går du för att njuta av vedungsbakade pizzor och öl från utvalda mikrobryggerier samtidigt som du spelar en runda pingis eller fotboll med kompisarna. Deras glutenfria och veganska alternativ gör att de flesta hittar något gott på menyn. Många kvällar gästas dessutom uteserveringen av konserter och DJs vilket gör att detta ställe förvandlas till en stor fest senare på kvällen.