Sveriges bästa barer

Sverige har ett fantastiskt utbud av barer av olika slag. I detta avlånga land hittar du alltifrån vinbarer inspirerade av Sydeuropa till en bar gjord av is. Här hittar du en lista med några av Sveriges bästa och mest spektakulära barer.

Tjoget i Stockholm

Tjoget, som tidigare hette Linje Tio på Hornsbruksgatan 25 i Stockholm anses vara en av världens 50 bästa barer. Här på Södermalm hittar du fantastiska cocktails där ny kompositioner och råvaror står i fokus. Varje cocktail här är ett hantverk och det är fantastiskt att se denna höga kvalitet hos en svensk bar. Även servicen håller absolut världsklass. Utöver cocktails finns det även en imponerande lista med vin och öl. Tjoget fick även mycket uppmärksamhet när de valde att servera den mat som A$AP Rocky blev serverad när han satt i svenskt fängelse.

ICEBAR i Jukkasjärvi

På det berömda ishotellet i Jukkasjärvi finns det även en berömd isbar. ICEBAR lockar gäster från när och fjärran tack vare dess unika koncept. Här serveras cocktails och vin i glas gjorda av iskuber. Omgivningen är makalös och full av isskulpturer. Varje sommar smälter hotellet och baren vilket gör att den måste byggas upp på nytt varje år. Det är verkligen en unik upplevelse att besöka isbaren i Jukkasjärvi, men den som inte har möjlighet att ta sig ända dit kan trösta sig med att det är möjligt att besöka dess systerbar i huvudstaden. ICEBAR Stockholm ger ett smakprov på vad du kan förvänta dig om du besöker originalbaren i Jukkasjärvi.

Bleck i Stockholm

Bleck på Katarina Bangata 68 i Stockholm är en riktigt härlig bar som passar dig som vill ha både parkhäng och uteservering i ett. Här vid Blecktornsparken kan gäster njuta av goda drinkar, spännande viner och goda smårätter. Konceptet känns internationellt och för tankarna till Sydeuropa. Det blir snabbt fullt så det gäller att komma hit i god tid.